2023-12-25

Öğrenme Merkezli Okul Yöneticiliği Toplantısı

Enstitü Sosyal, eğitim politikaları alanında önde gelen bir kurum olarak, 'Öğrenme Merkezli Okul Yöneticiliği' başlıklı önemli bir toplantı düzenledi. Bu toplantının amacı, Türkiye'deki öğrenme süreçlerini ve okul yöneticiliği uygulamalarını masaya yatırmaktı. Toplantı, Enstitü Sosyal tarafından gerçekleştirilen kapsamlı bir saha araştırmasına dayanarak hazırlanan bir rapor üzerine odaklandı. Bu rapor, Genel Koordinatör İpek Coşkun Armağan ve ekibi tarafından titiz bir çalışmayla hazırlanmıştı. Rapor, Türkiye genelindeki okullarda öğrenme süreçlerinin ve okul yöneticiliğinin güncel durumunu analiz ediyordu ve bu konular üzerine çeşitli öneriler sunuyordu.

Doç. Dr. Öntaş, Türkiye’de öğrenme kavramının dönüşümü ve okul yöneticisi seçim süreçlerine dair istişarelerde bulundu. Toplantıda, eğitim alanında uzmanlaşmış birçok akademisyen, eğitimci ve politika yapıcı katılımcılar bulundu. Katılımcılar, raporun bulguları ve önerileri üzerine kendi görüşlerini paylaştılar, öğrenme süreçlerinin ve okul yöneticiliğinin geliştirilmesi için yapılabilecek yenilikler üzerine tartıştılar. Etkinlik, Türkiye'nin eğitim alanındaki mevcut durumunu değerlendirmek ve geleceğe yönelik stratejiler geliştirmek açısından oldukça verimli geçti. Eğitim politikalarının geliştirilmesine yönelik bu tür toplantılar hem akademik çevreler hem de eğitim politikası yapıcıları için değerli bilgiler sunmakta ve Türkiye'nin eğitim sisteminin gelişimine katkıda bulunmaktadır.