2013-02-02

Çocuk Üniversitesi

Çocuk üniversiteleri, dünyada yaklaşık olarak on beş yıldır uygulanan bir eğitim modelidir. Türkiye’de ise halen beş üniversite bünyesinde bulunmaktadır. Bu modelde çocuklar üniversite ile etkileşim içerisinde, alanında uzman akademisyenler gözetiminde yaparak, yaşarak ve eğlenerek öğrenmektedirler. Çocukların çağdaş eğitim anlayışı ile hazırlanan eğlenceli bir ortamda bilim, sanat ve spor ile erken yaşta tanışmaları ve bilimsel, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerileri kazanmaları amaçlanmaktadır..

“Çocuk Üniversitesi” projesi, Müdürlüğümüz bünyesinde, ilkokul ve ortaokul çağı çocuklarına bilimi sevdirebilmek ve bilim insanına karşı olumlu tutum geliştirebilmeleri amacıyla hayata geçirildi. “Çocuk Üniversite 2012- 2013 kış okulları kapsamında gerçekleştirilen kurslara katılan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. Tören, 01 Şubat 2013 tarihinde Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, öğretim üyeleri, öğrenciler ile velileri katılımı ile gerçekleştirildi. Sertifikalar, Prof. Dr. Osman Şimşek ile öğretim üyeleri tarafından dağıtıldı.