2022-04-08

Yatay geçiş başvuruları şahsen ilgili Birim öğrenci işlerine yapılacaktır.

Programların Yatay Geçiş Kontenjanları için tıklayınız.

Yatay Geçiş takvimi için tıklayınız.

Konuyla ilgili YÖK açıklama sayfası için tıklayınız.

Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan yükseköğretim kurumu listesi için tıklayınız​.

• İlan edilen tarihlerde başvuru yapmayan veya kayıt haklarını kullanmayanlar haklarından vazgeçmiş sayılır.
  • Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrenci başvurusu yapması gerekmektedir.
  • Yatay geçiş şartlarını sağlayıp başvuru yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber başvuru yapması gerekmektedir.
  • Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik başvuruları aşağıda yer alan formlarda istenilen belgeler ile birlikte ilgili Fakülte / Yüksekokul / MYO’ya şahsen yapılacaktır.

İstenilen Belgeler;

1. Öğrenci Belgesi (Türkçe Tercüme Edilmiş)
  2. Transkript (Türkçe Tercüme Edilmiş)
  3. Ders içerikleri (Türkçe Tercüme Edilmiş)
  4. YKS/ÖSYS Sonuç Belgesi ve/veya Uluslararası Sınav Sonuç Belgesi
  5. T.C. Kimlik Fotokopisi
  6. Pasaport Fotokopisi
  7. Yurda giriş-çıkış belgesi
  8. Fotoğraf (Vesikalık 2 adet)

Özel Öğrenci Başvuru Formu için tıklayınız

Yatay Geçiş Başvuru Formu için tıklayınız

Ukrayna'daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişlerine ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için tıklayınız.

Fakülte / Yüksekokul / Meslek Yüksekokulları iletişim bilgileri için tıklayınız.