Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2021-12-31

Tıp Fakültesi Binasında Yangın Tatbikatı Gerçekleştirildi.



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Entegre Yönetim Sistemi - İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmaları kapsamında akademik ve idari personele ve acil durum ekiplerine yönelik acil durumların meydana gelmesi halinde uyarı verme, arama, kurtarma, tahliye, haberleşme, ilk yardım ve yangınla mücadele gibi konularda verilen teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından planlı olarak 28.12.2021 tarihinde Tıp Fakültesi binasında bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdoğan GÜLTEKİN yönetiminde ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı İG Uzmanı Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ koordinasyonunda Acil Durum Ekiplerinde görevli personel ile çalışanlar ve öğrenciler önceden belirlenmiş senaryoya uygun şekilde tatbikata katıldılar.

Gerçekleşen tatbikatta yangın alarmını duyan çalışanlar ve öğrenciler Acil Durum Tahliye Planına uygun olarak hızlı bir şekilde binayı boşaltarak Acil Durum Toplanma yerinde toplandılar. Acil durum ekipleri senaryo gereği çıkan yangını söndürerek, yaralanan personeli kurtarıp ilk yardımda bulundular.

Tatbikat sonunda Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Erdoğan GÜLTEKİN acil durum ekiplerine, akademik ve idari personele ve öğrencilere katılımları için teşekkür etti.

Yangın tatbikatı fotoğrafları için tıklayıız.