Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2021-08-02

Meslek Yüksekokulumuz İlk ve Acil Yardım Programı Açıldı.



Meslek Yüksekokulumuz Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk Ve Acil Yardım Programı 40 Kontenjanla 2021-2022 Eğitim –Öğretim Yılında öğrenci almaya başlayacaktır.

Program Hakkında Bilgi:

İlk ve Acil Yardım, Acil Sağlık Hizmetleri’nde, yaşam zincirinin anahtarı olarak tanımlanan ve hastane öncesi acil bakımın önemli bir parçasını oluşturan; genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden bilgi ile donatılmış, her türlü olay karşısında ne yapacağını bilen, etik kurallara göre hareket eden profesyoneldir.

Amaç ve Hedef:

Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde, hasta ve yaralılara temel ve ileri yaşam desteği verebilen; her türlü sistem travmasını tanıyıp uygun acil yaklaşımı yapabilen; ilk müdahaleleri yapılmış hasta ya da yaralıların ambulansla güvenli bir şekilde hastanelere ulaşmasını sağlayan sağlık teknikeri yetiştiren bir Programdır.

Çalışma Alanları:

Önemi ve etkinliği giderek artan bir meslek olması nedeniyle iş bulma olanağı oldukça geniştir. Ülkemizde son yıllarda hastane öncesi sağlık hizmetlerinde yapılan değişiklikler ile program mezunlarının 112 Ambulanslarında Sağlık Teknikeri ünvanı ile iş bulma olanaklarında çok büyük artışlar olmuştur. Mezunlar,Kamu ve özel kuruluşların acil yardım birimlerinde, Acil sağlık hizmeti merkez idare birimlerinde, Acil yardım istasyonları, Acil yardım, hasta nakil ve özel donanımlı ambulans servislerinde, Acil yardım kontrol ve komuta merkezlerinde görev yapabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Alanlar:

Programımızdan mezun olan öğrenciler “Acil Yardım ve Afet Yönetimi,Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, ” bölümlerine dikey geçiş ile geçebilmektedirler.

ÖSYM Kontenjanı (2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı):

40 (Kırk)