Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2023-06-05

Meslek Yüksekokulumuzun 2022-2023 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni Gerçekleşti.



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Önlisans Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
 
Üniversitemiz Stadyumunda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşi Selda ŞAHİN, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin UZUNLAR, Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Enstitü ve Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrencilerimizin velileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversitemiz akademisyenlerinin Saygı Yürüyüşü ile başlayan etkinlikte; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Önlisans Programlarından mezun olan öğrenciler kontej halinde seyircileri selamladılar.
 
Törenin açılışında konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencilerimiz Gülüstan AKTÜRK ve Ayşe ÇİNKILIÇ ile vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek; “Hepimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.
 
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin bölgemizin dönüşümünde ana figür olduğunu ve kurulduğu günden itibaren hızla büyüyüp geliştiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. ŞAHİN, “Alanında yetkin ve yeterli akademik kadrosu, öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak öğrencilerimizi 21. yüzyıl koşullarına farkındalık yaratarak hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasının devamında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi özverili çalışmasıyla saygın üniversiteler arasındaki yerini almıştır. Geçtiğimiz günlerde, YÖK tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Biyoteknolojisi alanında Trakya'da tek “Uzmanlaşan Üniversite” seçilmiştir. Yine Üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında kurumsal akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Üniversitemizin birçok bölümü de akredite olmuş ve olmaya da devam etmektedir” dedi.
 
Mezun öğrencilerimize hitaben, “Hz. Mevlana’nın dediği gibi ‘Mum olmak, ışık saçmak kolay değil. Önce yanmak gerekir’. Başarıya ulaşmak için çok çalışmak ve azmetmek gerekir. Vatanınızı ve milletinizi sevin. Hepimizin canla, başla Ülkemizin geleceği ve bekası için çalışmamız gerektiğini asla unutmayın” diyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN; konuşmasını “Sizleri hayatınızın yeni bir dönemine uğurlarken sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde tamamladı.
 
Üniversitemiz 2022-2023 akademik yılı önlisans mezunları adına bir konuşma yapan Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü Öğrencisi Mustafa Berk KIYAK da, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir üyesi ve mezunu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Açılış konuşmalarının ardından, Bölüm birincilerine ödülleri ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktılar.
 
Mezuniyet programı geleneksel kep atma töreni ile sona erdi.