2023-11-09

Meslek Yüksekokulumuzda İlk ve Acil Yardım Programı 2.Sınıf Öğrencileri tarafından Ambulans Maketi Oluşturma Etkinliği düzenlendi.

Meslek Yüksekokulumuzda İlk ve Acil Yardım Programı 2. sınıf öğrencileri ambulans servis eğitimi dersi kapsamında atık malzemeler kullanarak maket ambulans yapmıştır. Öğr. Gör. Yücel Bulut koordinatörlüğünde her grupta ortalama 13 öğrenciden oluşan 3 ayrı gruba ayrılarak maketi tamamlamıştır.

Acil yardım ambulansı göz önünde bulundurularak gerçek ambulans ölçütlerinin üçte bir oranında küçültülerek tasarlanan maket ambulansın yapımı 3 hafta sürmüştür.

Acil yardım ambulansı eğitim materyali kapsamında kullanılan malzemelerin bazıları aşağıdaki gibidir:

Alüminyum folyo, Buzdolabı poşeti, Pamuk, Yapıştırıcı, Boya, Strafor, Köpük, Ayakkabı kutusu, Şişe, Musluk, Vana, Çöp poşeti, Fermuar, Plastik kaşık, Karton, Enjektör, İnce Boru, Gazete kâğıdı, Plastik bardak, Serum kablosu, Kavanoz kapağı, Küçük askılık, Evrak mandalı, Kâğıt bant, Koli bandı, Kavanoz, Silikon, Pizza kutusu, Kol vatkası, Şarj aleti, Balon, İğne-İplik, İnce köpük vb.

İlk ve acil yardım programı ikinci sınıf öğrencileri tarafından yapılan Acil yardım ambulans maketinin sunumu 07.11.2023 tarihinde bölüm hocaları ve Meslek Yüksekokulu Müdür V. Doç. Dr. Berna Erdal’a yapılmış olup, 09-29.11.2023 tarihleri arasında tıp fakültesi 1. Kat koridorunda gösterime sunulmuştur.

Acil yardım ambulans maketinin yapımında emeği geçen İlk ve acil yardım programı 2.sınıf öğrencilerine teşekkür eder. Öğrenim hayatlarında başarılarının devamını dileriz.