Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2023-02-08

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin AFAD Gönüllüsü Ekibi Deprem Bölgesine Yola Çıktı



Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen deprem dolayısıyla bölgeye acil tıbbi yardım sağlamak amacıyla uzman personel ve öğrencilerinden oluşan bir ekip ile tıbbi malzeme deprem bölgesine hareket etti.
 
AFAD Gönüllüsü olarak 3 Acil Tıp Araştırma Görevlisi, 34 Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi (İntörn) ve 8 Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım Programı öğrencisinden oluşan 45 kişilik ekip, Tıp Fakültesi önünde düzenlenen uğurlama töreninin ardından otobüs ile Hatay İskenderun’a doğru yola çıktı.
 
Ekibi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Başhekim Prof. Dr. Şeref ALPSOY, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Hilmi TOZKIR, Dr. Öğr. Üyesi Serhat ÖRÜN ve Dr. Öğr. Üyesi Aykut DEMİRKIRAN, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA ile akademik ve idari personel uğurladı.
 
Konuya ilişkin bilgi veren Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, deprem bölgesine aynî yardım malzemesinin yanı sıra AFAD Gönüllü ekibi de göndererek destek olduklarını belirtti ve “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, yaşanan deprem felaketinde tüm imkanlarımızla depremden etkilenen bölgelere katkı sağlamaya çalışıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan Rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” şeklinde konuştu.