Mezun olmak için tek bir dersi kalan öğrenciler yarıyıl sonunda yapılan tek ders sınavına katılabilirler. Tek ders sınavına girmek için ilgili yarıyılda derse kayıt yapılmış olmalıdır.
Ara sınava giremediniz ve belgelendirebileceğiniz geçerli bir mazeretiniz varsa, ilgili belgenizi eklediğiniz dilekçenizle sınavı takip eden 7 gün içerisinde okulumuza başvurunuz. Yönetim kurulu kararı ile ara sınav yerine geçecek olan mazeret sınavına alınabilirsiniz.
Not: Final ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı yapılmaz
Finalden ya da bütünlemeden 85 almalısınız.
Geçme notu en az 60 olup, ara sınav notunun %30’u, final notunun %70’ine eklenerek hesaplanır.
Örnek: Ara sınav: 50; final: 80 ise geçme notu (50 x %30) + (80 x %70) = 15 + 56 = 71 olur.
Ayrıca geçme notunuz 60 ve üzeri hesaplansa dahi geçmek için final notu en az 50 olmalıdır.
Evet. Teorik derslerin %70’ine, pratik derslerin %80’ine devam etmek zorunludur. Aksi takdirde dersten kalınır.
Örnek: Haftalık 2 saat olan teorik bir dersten, 14 hafta ders yapılırsa, 14 x %70 = 10 hafta = 20 saat derse devam etmelisiniz.
Bir yarıyılda en çok 45 AKTS alınabilir. Bu yüzden, alttan dersleriniz var ise üstten bazı dersleri alamayabilirsiniz.
Öğrenci, e-üniversite sistemine giriş yapıp ilgili yarıyılda alması gereken, öncelikle alttan kalan derslerini, sonra zorunlu ve seçmeli derslerini seçip, kaydeder ve onaylatmak üzere danışmanına gider.
Öğrenci alımları her eğitim-öğretim döneminin başında (Ekim ayı)yapılmaktadır. İhtiyaç olması durumunda dönem ortasında (Şubat ayı) ve yaz döneminde (temmuz ayı) yapılmaktadır.
Ön lisans, lisans ve lisansüstü (tezsiz ve özel öğrenci hariç) programlarından herhangi birine kayıtlı olan, normal eğitim-öğretim süresi içerisinde öğrenim gören ve disiplin cezası almamış öğrencilerimiz kısmi zamanlı öğrenci olarak Üniversitemizde görev yapabilirler. Daha fazla bilgi için tıklayınız.
Üniversitemizin akademik ve idari birimlerinde öğrenci olarak geçici işlerde çalıştırılan ve işçi sayılmayan öğrenciye kısmi zamanlı öğrenci denir.
Uzaktan öğretimde fiziksel devam zorunluluğu yoktur. Ancak öğrencilerin canlı derslere katılımları, canlı dersleri daha sonradan izlemeleri, e-ders paketi kullanımları öğretim yönetim sistemi tarafından kayıt altına alınmaktadır. Dersin öğretim elemanı istediği zaman öğrenci aktivitelerinin raporunu görebilmektedir.
Hem uzaktan öğretim programlarında hem de uzaktan öğretimle verilen örgün eğitim derslerinde dersler iki şekilde gerçekleşecektir;
yer alacaktır.
Uzaktan öğretimle verilen derslerin sınavları kampüste yüzyüze gerçekleştirilecektir. Sınav tarihleri Ortak Zorunlu Dersler (OZD) web sayfasından ve birimlerin web sayfalarından ilan edilecektir.
Uzaktan eğitim, zaman ve mekandan bağımsız, öğrenen ve öğretenin aynı fiziksel ortamda bir araya gelmeden, derslerin bilişim teknolojilerini kullanarak eşzamanlı veya eşzamansız olarak gerçekleştirildiği bir eğitim şeklidi
Sanal sınıf uygulamasına katılarak, öğrendikleriniz pekiştirmek ve aklınıza takılan sorulara yanıt bulabilmek için NKUZEM web sayfasında yayınlanan canlı ders programına göre hareket etmelisiniz.
nkuzem.nku.edu.tr adresin üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek, sisteme giriş yapabilirsiniz. Kullanıcı adı ve şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olmalısınız. Probleminiz devam ederse, telefon ile veya NKUZEM ofisine gelerek, sorununuzu çözebilirsiniz.
@nku.edu.tr uzantılı mailiniz ve şifrenizi kullanarak bağlanabilirsiniz.
Mail ile ilgili sorunlarınız da Bilgi İşlem daire başkanlığına başvurunuz.
Öğrenci e- posta adresiniz Üniversite öğrenci numaranız ilk şifreniz ise T.C. Kimlik numaranızdır.
Örneğin;
Öğrenci numaranız 1082301010 şeklinde ise;
mail adresiniz | : 1082301010@nku.edu.tr |
şifreniz | : T.C. Kimlik numaranız. |
Şifreniz ile ilgili sorunlarda bilgi işlem daire başkanlığından yardım alabilirisiniz.
Tüm Yarıyılların toplamında (uygulama derslerinin uygulamalarındanda kalan başvuramaz. ) 1 dersten kalan öğrencilerimiz,akademik takvimde belirtilen tekders sınavı tarihinden asgari 2 hafta önce dilekçe ile müdürlüğümüze başvuran öğrencilerimiz girebilir.