2023-12-25

Eğitimde 100. Yıl Buluşmaları

Bursa'da gerçekleştirilen 'Eğitimde 100. Yıl Buluşmaları-II' etkinliğine, çeşitli akademisyenler panelist olarak katıldılar. Doç. Dr. Öntaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak hazırladığı ve 'Türkiye’de Pedagojik Endoktrinasyon ve Zihinlerin Yeniden İnşası' başlığını taşıyan bir perspektif analizi sundu. Bu analiz, Türkiye'nin eğitim tarihindeki önemli dönüm noktalarını ve günümüz eğitim politikalarını ele aldı.

Etkinliğin diğer katılımcıları arasında Teksas Üniversitesi'nden Prof. Dr. Khalid Arar, Bursa Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Selahattin Turan ve Düzce Üniversitesi'nden Doç. Dr. Taner Atmaca yer aldı. Bu akademisyenler, kendi uzmanlık alanlarından hareketle Türkiye'nin eğitim sistemi ve politikaları üzerine değerlendirmelerde bulundular. Panelde, dünden bugüne Türkiye'nin eğitim politikalarının evrimi, küresel eğitim trendleri ile etkileşimleri ve bu politikaların toplumsal etkileri üzerine kapsamlı bir tartışma gerçekleştirildi.

Etkinlik, Türkiye'nin eğitim alanındaki gelişmelerini değerlendirmek, tarihsel süreç içinde eğitim politikalarının analizini yapmak ve gelecekteki eğitim stratejilerine ışık tutmak amacıyla düzenlendi. Bu tür toplantılar, akademik çevreler ve eğitim politikası yapıcıları için önemli bir platform sunmakta ve Türkiye'nin eğitimdeki yol haritasının şekillenmesine katkıda bulunmaktadır.