Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
2023-03-20

Meslek Yüksekokulumuz Öğretim Üyesi Doç.Dr.Turğay ÖNTAŞ İstanbul Medeniyet Üniversitesinin düzenlediği Sahadan Sesler Altıncı Serisine sunum yapmak üzere katılım gösterdi.



16.03.2023 tarihinde İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından  düzenlenen ''Sahadan Sesler altıncı serisi''ne Meslek Yüksekokulumuz Çocuk Bakım ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Turğay ÖNTAŞ sunum yapmak üzere davetli olarak katıldı.

Eğitim sosyolojisi alanında yapılan mevcut çalışmaların eğitimin sosyo-politik boyutlarından ziyade öğretim konularına odaklanmakta olduğunu belirten araştırmacılar ,çalışmada suça sürüklenme öncesi eğitim sürecinin ve sosyal inşanın etkisini incelemeyi amaçladıklarını söylemişlerdir. Türkiye’de çocuk suçluluğuna ilişkin yapılan çalışmaların 1920’li yıllara dayandığından bahseden Atmaca ve Öntaş var olan çalışmaların dökumanlarını katılımcılarla paylaşarak onların konuya ilgilerini arttırmışlarıdır. Hapishanede  araştırma yapmanın zorluğunun suça sürüklenmiş olan çocuklarla araştırma yapma durumunda katlandığından bahsetmişlerdir. Bunun yanında yetkili kurumlardan izin alma sürecinde araştırmanın amaçları ve yöntemlerinin açık ve net bir şekilde belirtilmesinin önemini vurgulamışlardır.Topluma katkı sağlayacak çalışmalar konusunda katılımcılara değerli bilgiler aktarmışlardır.