2022-09-20

Ortak Zorunlu Ders Yabancı Dil Sınavı Duyurusu

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU DUYURUSU

2022-2023 AKADEMİK YILI ORTAK ZORUNLU YABANCI DİL (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI DUYURUSU*

2022-2023 Akademik Yılı Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavı 27 Eylül 2022 tarihinde saat:15:30 Yabancı Diller Yüksekokulu dersliklerinde (Merkezi Derslik Binası) yüz yüze yapılacaktır.

BU SINAVA SADECE,

1. 2021-2022 akademik yılı (geçen yıl), Yüksekokulumuzda isteğe bağlı hazırlık öğrenimi görmüş öğrencilerimiz,
  2. 2021-2022 akademik yılı (geçen yıl), İlahiyat Fakültesinde hazırlık öğrenimi görmüş öğrencilerimiz,
  3. 2022-2023 akademik yılı (bu yıl), Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının birinci sınıflarına ilk defa kayıt yaptıran tüm öğrencilerimiz içindir.

Sınava girecek öğrencilerin en geç 20 Eylül 2022 Salı günü saat 23:59’a kadar linkte yer alan formu doldurması gerekmektedir. Sınava girmek için sınav kaydı yaptırmak zorunludur. Sınav Kaydı yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.

NOT 1: Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet sınavına girmek zorunlu değildir. İsteyen öğrenciler katılabilir.

NOT 2:  Bu yıl hazırlık sınıfı okuyacak öğrenciler bu sınava GİRMEYECEKTİR.

ÖZEL DURUM BİLGİSİ BİLDİRİMİ: Bu sınava sınav kaydı yaptıran öğrencilerimizden özel durumu olanların örnekteki bilgileri içeren bilgilerinin eksiksiz yer aldığı bir maili 22 Eylül 2022 Salı günü saat:23.59’a kadar ydyo@nku.edu.tr  mail adresine göndermesi gerekmektedir.

Örnek: Ben 12211111111 öğrenci numaralı Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Diller Bölümü öğrencisi Meral TİRYAKİ Yüksekokulunuzca 27 Eylül 2022 tarihinde yapılacak Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi Muafiyet Sınavına sınav kaydımı yaptırdım. Talebim sağ ayak calceneus kırığı sebebi ile (sizin özel sebebiniz ne ise görme, duyma …vb) sınavda durumuma hassasiyet gösterilecek düzenleme yapılması iletişim bilgilerim Tel: 0 50000000 mail: meral

SINAV KAYDI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Sınav şartları:

1. Sınava kayıt yaptırmış öğrenciler girebilir.
  2. Sınava Kayıt yaptırmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  3. Öğrenci kimlik kartı veya nüfus cüzdanı yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaklardır.
  4. Sınav süresi yaklaşık 90 dakikadır.
  5. Sınav Yabancı Diller Yüksekokulu (Merkezi Derslikler Binası) dersliklerinde yapılacaktır.
  6. Sınavda, Yabancı Diller Yüksekokulu 2022-2023 Eğitim Öğretim dönemi sınav ortak kuralları geçerli olacaktır.
  7. Sınava girecek öğrenci listesi ve sınava gireceği derslik ismi sınav öncesi web sayfasında duyurulacaktır.
  8. Sınavdan 60 ve üzeri alan öğrenciler başarılı olacaktır. Başarılı olan öğrenciler 1.sınıf Güz ve Bahar dönemlerindeki Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) I ve II dersinden muaf olacaklardır.
  9. Sınav 1.sınıf Ortak Zorunlu Yabancı Dil (İngilizce) Dersi konularını kapsamaktadır.
  10. Ortak Zorunlu Yabancı Dil Muafiyet sınavı sınav başlangıç saati 15:30 olup, öğrencilerin sınavın başlamasından 15 dakika önce, sınav yerlerinde (sıralarında) olması gerekmektedir.

*Sınavla ilgili detaylı bilgilendirme ve sınav kuralları ileriki günlerde paylaşılacaktır. Öğrenci Sorumluluğunda olan bu durum için lütfen TNKU Yabancı Diller Yüksekokulu web sayfasını takip ediniz.